Etli Yaprak Dolması |
250 gr salamura veya taze yaprak
250 gr koyun kiymasi
3 orta boy sogan
1 kahve fincani pirinç
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu ( arzu eden nane de koyabilir)
1 yemek kasigi domates ezmesi
YAPILIŞI
Salamura yapraklarin tuzunu çikarmak için birkaç kere yikayin. Kaynamis suda 3-4 dk haslayin. Soganlari ince ince çentin. Kiyma, kiyilmis dereotu, maydanoz, domates ezmesi, yikanmis pirinç, tuz, karabiber ve 1/2 bardak su katip hepsini karistirin. Büyük yapraklari ortadan ikiye bölün. Sap ve orta damarini çikartin. 1 tatli
kasigi içten koyup sararak ufak dolmalar yapin. Tencerenin içine bir kat yaprak döseyin ve üzerine dolmalari yerlestirin. Dolmalarin seviyesinde su ve 2 kasik yag koyun. Üstünü de artan yapraklarla kapatin. Kapagini
kapatip önce hizli sonra da kisik ateste pisirin. Sarimsakli ya da sade yogurtla servis yapin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder