Hünkar Beğendi |
200 gr kuşbaşı dana eti
1 adet yemeklik doğranmış soğan
1 diş sarmısak (ince kıyılmış)
Yarım çorba kaşığı salça
1 su bardağı et suyu
3 adet bostan patlıcanı
1 çay bardağı krema
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tozşeker
1’er çay kaşığı tuz ve karabiber
1 adet kiraz domates
1 dal taze kekik
1 dilim kabak (şerit şeklinde dilimlenmiş)
HAZIRLANIŞI
Öncelikle soğan, sarmısak ve salçayı et suyunun içine katın. Eti de ilave edip, pişmeye bırakın. Ayrı bir yerde patlıcanları çizip, ızgarada közleyin. Kabuklarını soyup çatalla ezin. 1 çorba kaşığı tereyağını, 1 çay bardağı krema ile çırpıp, patlıcan, şeker ve kaşar peynirini ilave edin. Küçük bir tavada hafifçe kaynatın. Tuz ve karabiber ekleyin. Kabak dilimini ızgarada közleyin. Çember haline getirip, servis tabağının ortasına koyun. Onun da içine beğendiyi koyun. Üzerine eti ilave edip, kiraz domates ve taze kekik ile süsleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder